Forfatter
Tittel HACCP: arbeid med mattrygghet
Medansvarlig
Språk
Klassifikasjon
Emne
År
Noter HACCP er et system matbransjen benytter for å forebygge matbåren sykdom og er det dominerende styringssystemet for å sikre trygg mat i næringsmiddelproduksjon. Systemet skal virke forebyggende ved at tiltak settes inn på de riktige stedene i verdikjeden. Dette er for å hindre at folk skal bli syke av maten de spiser. Fremgangsmåter basert på HACCP kan benyttes i hele matkjeden fra primærproduksjon til servering og detaljhandel. Det er derfor viktig at alle aktører og ansatte i matkjeden engasjerer seg, har kompetanse innenfor mattrygghet og vet hvordan et HACCP-system kan bygges opp, gjennomføres og vedlikeholdes. Boken setter mattrygghet inn i en vitenskapelig og historisk sammenheng og diskuterer konsekvenser ved matbåren sykdom. Siden kvalitetsstyring er basis for HACCP forklarer den grundig begrepene kvalitet og kvalitetsstyring, og sammenhengen mellom tradisjonell kvalitetsstyring og styringssystemer for mattrygghet.
ISBN
Tilgjengelige
Lånere på venteliste
*00001693nam 22002651 4500
*0015865
*008140408s2014 no ar 00nob 9
*015 $a150161722$bBokbasen AS
*019 $bl
*020 $a978-82-584-0543-3$bh.
*025 $a9788258405433
*040 $aBokbasen AS
*0820 $a363$zh$223/nor
*10010$aSmolan, Geir$8m
*24010$aHACCP
*24510$aHACCP$barbeid med mattrygghet
*260 $aOslo$bYrkeslitteratur$c2014
*300 $a203 s.$bill.$c24 cm
*520 $aHACCP er et system matbransjen benytter for å forebygge matbåren sykdom og er det dominerende styringssystemet for å sikre trygg mat i næringsmiddelproduksjon. Systemet skal virke forebyggende ved at tiltak settes inn på de riktige stedene i verdikjeden. Dette er for å hindre at folk skal bli syke av maten de spiser. Fremgangsmåter basert på HACCP kan benyttes i hele matkjeden fra primærproduksjon til servering og detaljhandel. Det er derfor viktig at alle aktører og ansatte i matkjeden engasjerer seg, har kompetanse innenfor mattrygghet og vet hvordan et HACCP-system kan bygges opp, gjennomføres og vedlikeholdes. Boken setter mattrygghet inn i en vitenskapelig og historisk sammenheng og diskuterer konsekvenser ved matbåren sykdom. Siden kvalitetsstyring er basis for HACCP forklarer den grundig begrepene kvalitet og kvalitetsstyring, og sammenhengen mellom tradisjonell kvalitetsstyring og styringssystemer for mattrygghet.
*574 $aOriginaltittel: HACCP
*650 0$aMat og drikke$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aMat og drikke$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aServicenæringer$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aServicenæringar$2Bokbasen AS$9nno
*70010$aVaksvik, Sissel$eforf.$jNO$8f
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening